פנקייקים

מאי 14, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי, מתוקים  //  סגור לתגובות על פנקייקים

מי לא אוהב פנקייקס? שיוריד את היד ! מתכון נהדר ובריא של פנקייקים כל כך טעימים שפשוט קשה להפסיק לאכול. אז למה אתם מחכים? הפשילו שרוולים וקדימה לעבודה.

מצרכים

  • 2 ביצים.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1 כפית סודה לשתייה.
  • 5 כפות סוכר קנים.                                           
  • 6 כפות קמח כוסמין מלא.
  • 6 כפות גדושות של יוגורט בופאלו (הקופסה הגדולה).
  • ריבה, שוקולד חרובים, שוקולד רגיל , סירופ מייפל למריחה מעל (לא חובה).

אופן הכנה

בקערה מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה והסודה לשתייה. בקערה נפרדת, מערבבים ביצים עם סוכר, תמצית וניל ויוגורט עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה. מניחים על אש בינונית מחבת גדולה, עם מעט שמן, ויוצקים עליה באמצעות כף רגילה מספר עיגולים. הופכים כאשר נוצרות בועות על פניהם (אפשר לשים מכסה על המחבת על מנת לזרז את העניינים).

הערות

  • את יוגורט הבופאלו ניתן להחליף ביוגורט אחר (רצוי לא חמוץ).
  • ניתן להוסיף יותר כפות סוכר קנים למי שאוהב מתוק יותר.
  • הבלילה הסופית צריכה להיות בעלת מרקם סמיך (לתיקון ניתן להוסיף מעט קמח להסמכת הבלילה או מעט יוגורט לעשותה דלילה יותר).
  • אני ממליצה להשתמש במחבת קרמית טובה, לשפוך מעט שמן על מגבון נייר ולעבור על פני המחבת לפני שמניחים אותה על הלהבה.

הורד מתכון כ PDF