מאפה גביניות

אוג 10, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי, מתוקים, עוגות  //  סגור לתגובות על מאפה גביניות

מאפה גביניות

מאפה גביניות מככב בכל מאפייה ובית קפה שמכבד את עצמו, אך הם אינם יכולים להתעלות על מאפה שזה עתה יצא מהתנור שלכם עם ניחוחות נהדרים של גבינה מתוקה וצימוקים.

מצרכים

בצק:

  • 1/2 3 כוסות קמח כוסמין לבן.
  • 75 גר' חמאה.
  • 4 כפות סוכר דמררה/קנים.
  • 1 כף דבש/סילאן.
  • 1 ביצה.
  • 2 כפיות שמן קוקוס.
  • 1/4 כפית מלח.
  • 1 כף תמצית וניל.
  • 3 כפות שמרים.
  • 1/2 1 כפית משפר אפייה.
  • 7 כפות גדושות יוגורט באפלו.

מילוי:

  • 5 כפות גדושות גבינת באפלו.
  • 1 ביצה.
  • 5 כפות סוכר דמררה/קנים.
  • 1 כוס צימוקים שהושרו בחמש כפות ברנדי, כפית דבש וחצי כוס מים למשך לילה שלם.

אופן הכנה

בתוך מיקסר מערבבים היטב את כל החומרים הרטובים ומוסיפים בהדרגה את כל החומרים היבשים אותם דואגים לערבב יחד קודם לכן בקערה נפרדת (משתמשים בוו לישה לבצק). מערבבים למשך מספר דקות ומוציאים את הבצק למשטח מקומח היטב וממשיכים ללוש ידנית למשך 2-3 דקות נוספות. אם הבצק דביק מדי מקמחים טיפה יותר. מכניסים לקערה גדולה ומכסים עם נייר ניילון נצמד ומכניסים למקרר להתפחה של 6-8 שעות. לאחר ההתפחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים כדקה להוצאת האוויר הכלוא. מרדדים לעובי של כ-2 מ"מ וחותכים לריבועים בגדלים זהים של כ 8-10 ס"מ. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה של תערובת המילוי (אותה מערבבים קודם לכן בקערה), תופסים קצוות מנוגדים של הריבוע מביאים למרכז מעל המילוי וצובטים, חוזרים על הפעולה עם הקצוות הנותרים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-4 ס"מ ומברישים היטב עם ביצה טרופה. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180-190 מעלות לאפייה של כעשרים דקות.

הערות

  • ניתן להחליף כוס קמח כוסמין לבן אחת בקמח מלא (ממלא ובריא יותר).
  • לשדרוג ההגשה ניתן לבזוק מעט אבקת סוכר מעל המאפים.
  • את הצימוקים יחד עם הברנדי הדבש והמים אני דואגת להביא לרתיחה לפני ההשרייה על מנת לאדות את האלכוהול – כשאני מכינה לילדים.

הורד מתכון כ PDF