העוגה עשוייה מקמח מלא, בריאה יותר מעוגה רגילה (או זאת מהסופר) ולמרות הכותרת, אני מבטיחה לכם שגם אתם המבוגרים לא תתאפקו מלקחת מנה נוספת. העוגה עשירה בטעם וכלל אינה יבשה. זמן ההכנה קצר מאוד ולצערכם זמן אכילתה לעיתים מהיר אף יותר.
בצק:
- 1 שקית אבקת אפיה.
- 1/4 +1 כוס סוכר קנים/סוכר דמררה.
- 4 כפות קקאו מסוג איכותי.
- קורט מלח.
- 3 ביצים.
- 1/2 כוס שמן קנולה (ניתן גם להשתמש באפיולה בטעם שקדים/חמאה).
- 1 כוס קמח מלא (רצוי מסוג איכותי מאחר ומשפיע על הטעם).
- 1 כוס מים רותחים/חלב רותח/חלב שקדים רותח (רצוי לשים מים, יוצא מאוד טעים, פחות שמן, ועדיף אם רוצים עוגת פרווה, כנ"ל לגבי חלב שקדים).
ציפוי:
- 50 גרם שוקולד מריר איכותי בעל 70% מוצקי קקאו. (לא פחות מ-60%).
- 1/3 כוס מים פושרים.
- 1 כף סוכר קנים/דמררה.
מערבבים בקערה את הקמח (רצוי מנופה), אבקת אפיה, סוכר, קקאו ומלח ומערבבים מעט, מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים שוב עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את המים הרותחים/חלב רותח/חלב שקדים רותח לתוך הבלילה ומערבבים שוב. (אמור לצאת מימי זה בסדר, הבלילה תתקשה באפיה עצמה). מעבירים לתבנית אפייה עגולה (אפשר תבנית חד פעמית) בקוטר של 20 ס"מ לפחות וגובה של 4 ס"מ. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות, למשך כ-40 דקות, ובודקים עם קיסם באמצע העוגה, ומוודאים שהוא יבש. במידה ולא, מעלים ל- 170 מעלות לעוד 10-15 דקות ובמקביל מכינים את המילוי לעוגה ע"י ערבוב כל חומרי המילוי והכנסתם למיקרוגל למשך 2 דקות עד שהשוקולד נמס, מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים לקבלת מרקם אחיד. יוצקים על העוגה בעודה חמה, ומניחים בצד עד שתתקרר. מומלץ להכניס למקרר לשעה.