קציצות עוף והודו עם אורז מלא

אפר 20, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   מתכונים נוספים  //  סגור לתגובות על קציצות עוף והודו עם אורז מלא

המתכון שלפניכם הוא מתכון נהדר של חמותי. עשיר בטעם, מצויין עבור הילדים כיוון שעשיר בברזל (חפשו בהערות כיצד להתאימו לטעמם של הילדים). המתכון קל להכנה והתוצאה מרשימה וטעימה.

מצרכים

  • 1/2 1 כוס אורז מלא (רצוי עגול).
  • 1/2 ק"ג בשר עוף והודו טחון (מעורבבים יחדיו).
  • 4 שיני שום.
  • 1/2 1 כוס עגבניות טריות מרוסקות.
  • 2 קופסאות רסק עגבניות (200 גרם כל אחת).
  • 2 גזרים.
  • 1 בצל גדול.

אופן הכנה

משרים את האורז במים רותחים למשך שעה וחצי עד שלוש. לאחר מכן מבשלים את האורז בסיר עם הרבה מים רותחים. מבשלים את האורז עד שהוא מתרכך כמעט לגמרי. בשלב זה מוציאים ארבע כפות גדושות של אורז ומניחים על צלחת קטנה בצד וממשיכים בבישול האורז שבסיר עד שהוא מתרכך לגמרי. מקצצים את הבצל ומניחים בסיר גדול נוסף. מטגנים עד להשחמה. מוסיפים לסיר את שני הגזרים לאחר שגורדו בצורה גסה על פומפייה, שתי שיני שום כתושות ומערבבים היטב. מוסיפים מים עד אמצע הסיר, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, מערבבים שוב ומביאים לרתיחה (תוך כדי ניתן להוסיף מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם). בינתיים בתוך קערה מניחים את שני שיני השום שנותרו יחד עם הבשר וארבע כפות האורז שהנחנו בצד ומערבבים היטב בעזרת הידיים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. יוצרים כדורים קטנים מעט מכדור טניס ומניחים בסיר עם הרוטב (רק לאחר שרתח). מבשלים על אש נמוכה כשעה עם מכסה. כעבור שעה מסירים את המכסה ומגבירים מעט את האש – על מנת לצמצם את הרוטב ולהפכו לסמיך יותר – לא לשכוח לערבב מדי פעם בזמן ההכנה. מגישים את כדורי הבשר יחד עם האורז ויוצקים מעל הכל את הרוטב.

הערות

  • ניתן להוסיף חופן פטרוזיליה קצוצה לכדורי הבשר בזמן ההכנה.
  • ניתן להחליף קופסת רסק עגבניות אחת בכוס של קטשופ מתקתק.

הורד מתכון כ PDF