עוגת יוגורט בחושה (לחג השבועות)

מאי 14, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי, מתוקים, עוגות  //  סגור לתגובות על עוגת יוגורט בחושה (לחג השבועות)

עוגות בחושות הינן עוגות אשר בדרך כלל קלות מאוד להכנה וגם מהירות. לפניכם מתכון לעוגה בחושה נהדרת מקמח מלא, מתוקה ונהדרת.

מצרכים

  • 1/2 1 כוס קמח כוסמין מלא.
  • 1 כפית אבקת אפייה.
  • 1 כפית סודה לשתייה.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1 כוס יוגורט באפלו 5%.
  • 1/2 כוס שמן צמחי.
  • 2 ביצים.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כוס סוכר קנים (3/4 אם רוצים מתיקות עדינה).
  • 1 כף גרידת לימון (גרידה מלימון בגודל בינוני).

אופן הכנה

בקערה מנפים את הקמח יחד עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח. בקערה נפרדת מערבבים עם הידיים את גרידת הלימון יחד עם הסוכר, עד אשר הסוכר נעשה רטוב מעט. מוסיפים לסוכר את היוגורט, השמן, הביצים ותמצית הווניל ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבבים היטב עד אשר מקבלים בלילה אחידה. את הבלילה מעבירים לתבנית אינגליש קייק גדולה (כזאת שניתן להכין בה לחם) או לחילופין 2 תבניות רגילות קטנות אשר שומנו קודם לכן ( רצוי לאבק עם מעט קמח בפנים ). מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ:45-50 דקות או עד אשר העוגה הזהיבה ועברה את מבחן הקיסם היבש.

הערות

  • אם בחרתם להשתמש ביוגורט אחר, בדקו אם טעמו אינו חמצמץ כדי לקבוע האם להשתמש בכוס סוכר שלמה, או להסתפק ב-3/4. עבור יוגורט באפלו תספיק גם 3/4 כוס.

הורד מתכון כ PDF