תחליפים לשמרים

ינו 5, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   תחליפים למזונות אלרגניים  //  סגור לתגובות על תחליפים לשמרים

קפה

מוצרים בהם יש שמרים

גלוי:

מאפים – כל הלחמים , לחמניות , פיתות , בגטים , עוגות , ביסקוויטים , עוגיות רבות, פיצה, פירורי לחם,קרקרים.
משקאות – אלכוהול , משקאות פירות הדר , בירה שחורה , אבקת חלב.
דייסות בוקר בעיקר של התינוקות העשירות בויטמני B .

סמוי:

מזונות מוחמצים או כבושים כמו מלפפונים , כרוב , גזר , חציל.
רטבים לסלטים כגון מיונז, חזרת , ברביקיו , קטשופ, חרדל, סויה, וינגרייט , חומץ בלסמי, חומץ רגיל.
מוצרי חלב שעברו תסיסה כגון קוטג' , מעדנים, ממרחים , מוצרי חלב המועשרים בויטמיני B.
בשרים – בעיקר הבשרים המעובדים , והאלו שעשויים עם פירורי לחם כגון : נקניקיות, נקניקים, שניצלים, וקציצות מהחי והצומח.
לפעמים מזונות עם פטריות מכילים רכיבים זהים במבנה המולקולרי לשמרים .
מוצרי סויה – ממרחי סויה , טופו, מעדני סויה, מזון מעובד עם סויה.
מזון מהיר – מרקים , אבקת מרק, מרק אינסטנט, אור /פסטה להכנה מהירה.
חטיפים – ביסלי , במבה, בייגלה , צ'יפס.
טינקטורות על בסיס אלכוהול.
ויטמני קבוצת B – מופקים משמרים אלא אם צוין אחרת .
מזונות משומרים – חמאה , שמנת , חטיפי גבינה, חטיפי בוטנים , חטיפי פיסטוק , מוצרי חלב מלוחים, מוצרי גבינה מוקרמים , רטבים משומרים .
*במאכלים ארוזים המכילים שמרים הם יצויינו כחלבון שמרים, מיצוי שמרים, חלבון צמחי הידרוליטי, חלבון צמחי, שמרים לאפייה,החמצה , תסיסה.

תחליפים:

שמרים מתוצרת עצמית: שאור מחמצות וסטרטרים. לחם של ד"ר מרק. אבקת אפייה, סודה לשתייה , פתית, פרכיות. מזון עשיר ב B  – דגנים מלאים , קטניות , גרעינים, אגוזים, חלמון ביצה.
אין להשתמש בכול סוג שמרים אחר ( יבשים, אינסטנט…..) , אך ורק במחמצת טבעית!

תופעות אופייניות לרגישות לשמרים:

בטן נפוחה, גזים, עייפות, כאבי בטן, ערפול מוחי וכו'.
חוץ מהשפעה שלילית כללית של השמרים, השמרים הם גם אלרגן מאוד נפוץ ובכל מקרה עדיף לאכול לחם שעשוי ממחמצת בלבד.
ערך תזונתי –עשירים בוויטמינים מקבוצת B ,חלבון ומינרלים כמו : אבץ , כרום , אשלגן וסלניום.