אוזני המן מקמח כוסמין

פבר 19, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי, מתוקים  //  סגור לתגובות על אוזני המן מקמח כוסמין

חג פורים בפתח, והגיע הזמן לאוזני המן. לטעם של אוזן המן שרק יצאה מהתנור אין מתחרים, אפילו אוזני המן של הקונדיטוריות לא יכולות לו. אז הפשילו שרוולים וקדימה לעבודה…

מצרכים:

  • 1/2  3 כוסות קמח כוסמין (רגיל).
  • 3/4 כוס סילאן/דבש/מולסה.
  • 1/2 כוס שמן זית/אחר.
  • 1/2 כפית סודה לשתייה.
  • 2 ביצים.
  • למילוי: ממרח שוקולד מריר/שוקולד לאפייה/חלבה לאפייה/ממרח תמרים ועוד…

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד (במידה ויוצא דביק מדי ניתן להוסיף מעט קמח כוסמין בהדרגה עד שהבצק ניתק לחלוטין מן הקערה). מניחים בצד את הבצק (לא במקרר) למשך 5-10 דקות למנוחה. בשולחן מקומח מעט (עדיף כוסמין), מחלקים את הבצק למספר כדורים ומרדדים לעובי של כחצי ס"מ (לא פחות מזה, אחרת תתקשו ליצור את אוזני ההמן). בעזרת כוס (מאג קפה) יוצרים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כפית מילוי (בערך), וסוגרים את קצוות העיגול על המילוי כך שתיווצר צורה של אוזן המן. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 20-30 דקותמוציאים את אוזני ה-המן ברגע שהן משחימות, גם אם הבצק עדיין רך, מאחר והוא מתקשה בחוץ. לבזוק אבקת סוכר (לא חובה).