פתיתי מצה מצופים בשוקולד -כשר לפסח

מרץ 19, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי, מתוקים  //  סגור לתגובות על פתיתי מצה מצופים בשוקולד -כשר לפסח

חג הפסח בפתח ואפשרויות המאכלים מצטמצמות. במיוחד הגזרה של המתוקים הופכת לעיתים לבלתי אפשרית. המתכון הבא קל לביצוע (מומלץ להכינו ביחד עם הילדים), נראה מרשים והעיקר טעים.

מצרכים:

  • 2 כוסות פתיתי מצות כוסמין/קמח מלא.
  • 1 כף שמן קנולה/חמניות בכבישה קרה.
  • 1 כף אבקת סוכר חום/קנים/רגילה.                                           
  • סוכריות /קוקוס לקישוט.
  • 2 חפיסות שוקולד מריר 60-70 מוצקי קקאו (100 גרם).

אופן הכנה:

שמים את פתיתי המצות כוסמין/קמח מלא בקערה. ממיסים בצלוחית קטנה את השוקולד המריר במיקרוגל/באן-מרי (קערה מעל סיר מים רותחים). מוסיפים לתוך השוקולד את השמן ואבקת הסוכר ובוחשים היטב עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. שופכים את תערובת השוקולד מעל פתיתי המצה ומערבבים היטב עד שכל הפתיתים מכוסים בשוקולד בצורה שווה. מעבירים  באמצעות כפית למנג'טים, בערך שתי כפיות לכל יחידה. ניתן לקשט בסוכריות/קוקוס. מכניסים למקרר לשעה (או עד שהשוקולד מתקשה לחלוטין).

הערות:

  • אפשר להכין פתיתים בצורה הבאה: לוקחים 4 מצות, שוברים כל מצה לרבעים ומכניסים למעבד מזון. מפעילים את מעבד המזון בפולסים (ON/OFF) על המהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבלות חתיכות קטנות (הפעלה רציפה תיצור אבקת מצה בתחתית). לאחר מכן מעבירים למסננת את תכולת המעבד על מנת להיפטר מהגרגרים הקטנים ביותר כך שיישארו פתיתים בלבד. ארבע מצות = כוס פתיתים אחת.
  • כאשר מעבירים את הפתיתים למנג'טים הם לא אמורים להדבק והם יחסית מופרדים הקירור במקרר יגבש אותם לצורה אחידה.
  • הכמות שיוצאת שווה בערך ל- 30 יחידות.