עוגיות שוקולד כשרות לפסח (לאוכלי קטניות)

מרץ 22, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי, מתוקים  //  סגור לתגובות על עוגיות שוקולד כשרות לפסח (לאוכלי קטניות)

 הדבר הכי קשה לביצוע במתכון הבא הוא ההמתנה שהעוגיות הללו, עמוסות בטעם שוקולדי, יצטננו. עוגיות נהדרות לחג הפסח (כשר לאוכלי קטניות) אשר מהוות סיום נהדר לארוחת החג (עוגיות פרווה).

מצרכים:

  • 3 חלבונים (בטמפרטורת החדר).
  • 1/4 כפית מלח.
  • 2 כפיות תמצית וניל.
  • 1 כוס סוכר דמררה/קנים.
  • 3/4 כוס אגוזים טחונים.
  • 3/4 כוס אבקת קקאו.
  • 1 כפית קפה מגורען ללא קפאין (אופציונלי).
  • 1 חפיסת שוקולד פרווה 60% לפחות.
  • 1 כף קורנפלור גדושה.

אופן הכנה:

בתוך קערה מקציפים את החלבונים יחד עם המלח ותמצית הווניל – מוסיפים בהדרגה את הסוכר כולו וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת סמיכה (לא נוקשה). מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב עד להטמעתם בתערובת. לאחר מכן מוסיפים את הקקאו וחוזרים שוב על פעולת הערבוב. מוסיפים את כפית הקפה מומסת במעט מים רותחים ואת השוקולד (אותו דואגים להמיס קודם לכן בבן מרי / מיקרוגל). מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים פעם אחרונה היטב. מניחים את התערובת בצד לחמש דקות. התערובת צריכה להיות מאוד סמיכה ודביקה. יוצקים את התערובת בעזרת כפית גדושה על מגש מכוסה בנייר אפייה או משטח סיליקון במרחק של כ1.5 ס"מ בין העוגיות. אין צורך לשטח אותן הן משתטחות באפייה. אופים כעשר דקות או עד להופעת סדקים על העוגיות. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר.

 

הערות:

  • ניתן להוסיף שוקולד צ'יפס מריר לתערובת אחרי הקורנפלור.