סופגניות אפויות

נוב 26, 2013   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי, מתוקים  //  סגור לתגובות על סופגניות אפויות

סופגניות אפויות

חג החנוכה בפתח ולא ניתן להתעלם מסממן החג המובהק מכולם, פצצת קלוריות מתוקה ונוטפת שמן – אז זהו ש…לא! לפניכם מתכון בריא יותר, עם פחות קלוריות, דל שומן אך עשיר בטעם נהדר וניחוחות של חג (15-18 יחידות).

מצרכים

  • 1/2 ק"ג קמח עוגות.
  • 1/2 ק"ג קמח כוסמין לבן.
  • 1 שקית שמרית (שמרים טריים).
  • 1 שקית משפר אפייה (לא חובה).                                  
  • 1 כוס חלב 2% דל לקטוז.
  • 1/2 כוס סוכר קנים.
  • 3 ביצים.
  • 1/2 כפית מלח.
  • מקל ווניל / 2 כפיות תמצית וניל.
  • 2 כפיות תמצית רום.
  • 100 גרם חמאה.
  • גרידת לימון קטן.

אופן הכנה

בתוך קערה מערבבים היטב את כוס החלב (רצוי לחמם מעט במיקרוגל על מנת שהחלב יהיה חמים/פושר), הסוכר, הביצים, מקל הווניל (לאחר שחרצנו אותו והוצאנו את תוכנו), הרום, החמאה (בטמפרטורת החדר – ניתן לחמם קלות במיקרוגל) וגרידת הלימון. מוסיפים את קמח הכוסמין יחד עם השמרים המלח ומשפר האפייה. חוזרים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד את הקערה מכוסה בניילון נצמד למשך 40 דקות. לאחר מכן מוסיפים את קמח העוגות ומערבבים היטב עד לקבלת בצק במרקם מעט דביק אך נפרד מדפנות הכלי. מכדררים את הבצק לכדור בקערה, מרססים מעט בספרי שמן, אוטמים בניילון ומכניסים למקרר למשך כארבע – חמש שעות. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מרדדים אותו לעובי של כ-1.5 ס"מ ובעזרת כוס יוצרים עיגולים ומניחים על מגש עם נייר אפייה. מרססים קלות בשמן ומכסים להתפחה נוספת של כחצי שעה. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך כרבע שעה או עד שהסופגניות זהובות קלות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד שיצטננו. ממלאים במילוי האהוב עליכם ומפזרים אבקת סוכר (ניתן להשיג אבקת סוכר חום).

הורד מתכון כ PDF