עוגת שוקולד בננה (מאפינס)

נוב 24, 2012   //   על ידי: טבע-נכון   //   המתכונים שלי, מתוקים  //  סגור לתגובות על עוגת שוקולד בננה (מאפינס)

עוגת/מאפינס שוקולד בננה

את המתכון הבא ניתן להגיש כעוגה שלמה או ליצור מאפינס אישיים (כמובן שזמן האפייה יתקצר), כך או כך הטעם הוא נהדר והעוגה יוצאת נימוחה וטעימה. בזמן האפייה ריח הבננה מתפשט ברחבי הבית, כך שאל תתפלאו אם לפתע תישמע דפיקה בדלת ואחד השכנים יקפוץ במקרה לביקור.

מצרכים:

  • 1.5 כוסות קמח כוסמין/רגיל מלא רגיל מנופה.
  • 4 בננות בשלות ומעוכות
  • 2 כפיות תמצית טעם (שקדים או בננה- לא חייב)
  • 3/4 כוס סוכר חום דמררה/סוכר קנים.
  • 1/3 כוס שמן קנולה/חמניות/זית רצוי בכבישה קרה.
  • 1 כפית סודה לשתייה.
  • 1 ביצים.
  • 100 גר' שוקולד צ'יפס מריר איכותי (רצוי פרווה).
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה).

אופן הכנה:

מועכים בקערה את הבננות ומוסיפים את 2 כפיות תמצית הטעם.
מוסיפים את השמן, הסוכר והביצה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד (גם אם נשארים גושים קטנים של בננה זהו מצב תקין מאחר ואין הדבר מורגש באפיה).
בקערה נפרדת, שמים את הקמח המנופה, הסודה לשתייה והקינמון ומערבבים קלות.
מוסיפים את תערובת הקמח ושאר המרכיבים לתוך הבננות ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד שאינו נוזלי, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב עד שהשוקולד נטמע בתערובת כולה באופן שווה.
מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 29 ס"מ ועומק 4.5 ס"מ(משומנת) ומיישרים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 40-50 דקות עד שהעוגה משחימה, מלמעלה. ניתן לבדוק אם העוגה מוכנה, באמצעות הכנסת קיסם במרכז העוגה ובדיקה האם הקיסם יוצא יבש.
הערות: במקום שוקולד צ'יפס ניתן לשים 100 גרם שוקולד מריר 70 אחוז מוצקי קקאו חתוך לחתיכות קטנות.

הורד מתכון בגרסת PDF